درباره نشریه

درباره پژوهشنامه خراسان بزرگ

فصلنامه علمی «پژوهشنامه خراسان بزرگ» وابسته به دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) است و با حمایت علمی مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی این دانشگاه منتشر می شود. این نشریه با بیش از 10 سال سابقه نشر، تنها مجله معتبر علمی در ایران با تمرکز بر مطالعات و پژوهش‌های حوزه تمدنی خراسان بزرگ محسوب می‌شود. این فصلنامه با رویکردی بین‌المللی و با محوریت زبان فارسی بر حوزه‌های تمدنی خراسان بزرگ به‌ویژه پژوهشها در خصوص «جغرافیای سیاسی، تحولات مرزها و مباحث ژئوپلتیک گذشته، حال و آینده در گستره قلمرو خراسان بزرگ»؛ «مباحث مرتبط با تاریخ، تمدن و فرهنگ محدوده خراسان بزرگ»،  «تحقیقات هنر و معماری محدوده تاریخی خراسان بزرگ با تأکید بر هنر و معماری اسلامی خراسان بزرگ»، «مطالعات شهرشناسی و شهرسازی خراسان بزرگ در ادوار تاریخی گذشته، معاصر و آینده در این قلمرو تاریخی» تمرکز یافته است.

 حمایت علمی

مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی دانشگاه امام رضا (ع)

نوبت انتشار

فصلنامه

زبان نشریه

فارسی

نوع داوری

 دوسویه‌ ناشناس (داوری توسط حداقل دو داور )

حوزه تخصصی

جغرافیای تمدنی خراسان بزرگ

سال شروع انتشار

1389

زمان بررسی اولیه

حداکثر 10 روز

میانگین زمان داوری

3 ماه (12 هفته)

رتبه در کمیسیون نشریات وزارت علوم

ب

ضریب تاثیر در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC

  0.083

دسترسی

تمام متن و رایگان

مجوز CC

CC by 0.4

 

 سیاستهای نشریه

 سیاست های مالی

- درآمد نشریه

دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) به‌عنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریف‌شده برای هر شماره چاپ شده از نشریه ، هزینه‌های راه‌اندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرآیند بررسی، داوری، ویراستاری، صفحه‌آرایی و حفظ آرشیو مقالات، را تامین می‌کند.

منبع مالی دیگر این نشریه هزینه دریافتی از نویسندگانی است که مقالات آن‌ها برای چاپ در نشریه پذیرفته شده است. این منبع درآمد هیچ‌گونه تاثیری در تصمیم اعضای هیات تحریریه ندارد.

نویسندگان ایرانی از 3،500،000 ریال هزینه پردازش و انتشار مقاله در پژوهشنامه خراسان بزرگ، لازم است 1.750.000ریال پس از انجام داوری و صدور گواهی پذیرش و 1.750.000ریال در مرحله قبل از انتشار و پس از آماده‌سازی نشریه به شماره حساب 0207324057006 نزد بانک ملی ایران به نام دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) (شماره کارت 6037997599361814) با شناسه واریز 191066پرداخت نمایند . مابقی هزینه ها از طرف دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) پشتیبانی مالی می شود.

شایان ذکر است که با مصوبه شورای پژوهشی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)، کلیه هزینه های پردازش و انتشار مقالاتی که وابستگی سازمانی (افیلیشن) نویسنده مسئول خارج از ایران باشد؛ رایگان است.

- اشتراک نشریه
نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) به صورت یک مجله الکترونیکی با دسترسی آزاد منتشر می شود، بنابراین هیچ گونه وجهی جهت اشتراک نشریه از مخاطبان دریافت نمی شود.

- تبلیغات 
نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ وابسته به دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) هیچ گونه آگهی و تبلیغات در وب سایت و مقالات مجله را نمی پذیرد و درج نمی کند. و هیچگونه فعالیت بازاریابی مستقیم در این نشریه وجود ندارد.

سیاستهای نویسندگی:

توصیه می شود که نویسندگی بر اساس چهار معیار زیر باشد:

  • مشارکت قابل توجه در ایده یا طراحی مقاله. گردآوری، تجزیه و تحلیل، یا تفسیر داده‌ها برای مقاله؛
  • پیش نویس مقاله یا بازنگری انتقادی آن برای محتوای فکری مهم.
  • تأیید نهایی نسخه‌ای که قرار است منتشر شود.
  • قبول مسئولیت اثر منتشرشده از همه جهات با اطمینان از این‌که هر گونه شبهه در رابطه با صحت و سقم یا درستی هر قسمتی از اثر به‌ نحو مقتضی بررسی و مرتفع گردیده.

در هر مقاله فقط یک نویسنده مسئول وجود دارد. هر گونه جزئیات مشارکت بیشتر (به عنوان مثال، مشارکت برابر) باید در بخش‌ قدردانی در انتهای مقاله گنجانده شود.

علاوه بر مسئولیت در قبال بخش‌هایی از اثر که پدیدآوران انجام داده‌اند، یک پدیدآور بایستی قادر به شناسایی این موضوع باشد که دیگر پدیدآورندگان مسئول کدام قسمت‌های اثر می باشند.. همه افرادی که به‌عنوان پدیدآور معرفی شده‌اند بایستی هر چهار معیار مؤلف بودن را دارا باشند و همه کسانی که حائز این چهار معیارند بایست به‌عنوان پدیدآوران اثر معرفی شوند. صرفاً مشارکت در گرفتن بودجه کار، جمع‌آوری داده‌ها، کمک‌های فنی و نگارشی و نظارت کلی بر گروه تحقیقاتی، متضمن مؤلف بودن نیست. نام افرادی که این چهار معیار را نداشته باشند باید در بخش «قدردانی» ذکر گردد.

 

 تضاد منافع(Conflict of Interest): 

در جریان انتشار مقالات علمی تعارض در منافع به این معنی است که نویسنده یا نویسندگان، داوران و یا حتی سردبیر مجله دارای ارتباطات شخصی و یا اقتصادی می‌باشند که ممکن است به طور ناعادلانه‌ای بر تصمیم‌گیری آن‌ها در جهت چاپ یک مقاله تأثیرگذار باشد.
تضاد منافع هنگامی وجود دارد که قضاوت حرفه ای در رابطه با منافع اولیه (اعتبار پژوهش) تحت تاثیر منافعی ثانویه قرار گیرد. هیچ چیز غیر اخلاقی در مورد منافع متقابل وجود ندارد اما باید به روشنی بیان گردد. تمام نویسندگان باید تمامی تضاد منافع را در نامه همراه خود و در بخش "تضاد منافع" در هنگام ارسال اعلام کنند. هنگامی که نویسندگان هیچ گونه تضاد منافعی ندارند، باید به این صورت بیان شود: "نویسنده یا نویسندگان اعلام می دارند که هیچ تضاد منافعی در رابطه با  نویسندگی و یا انتشار این مقاله ندارند." ممکن است ویرایشگر اطلاعات بیشتری در رابطه با تضاد منافعی درخواست نماید.

سیاست پژوهشنامه خراسان بزرگ این است که نباید هیچ یک از ارکان نشریه رابطه ی مالی با  نویسندگان داشته باشند.
ویراستاران و داوران نیز ملزم به اعلام هر گونه تضاد منافع هستند و اگر تضاد منافعی وجود داشته باشد از روند داوری مطالعه حذف خواهند شد.
بیان همه تضاد منافع، برای گزارش شفاف از پژوهش لازم است. عدم اعلام تضاد منافع می تواند منجر به رد فوری یک مقاله شود.
تضاد منافع می تواند مالی، غیر مالی، حرفه ای، و یا شخصی باشد. تضاد منافع می تواند در رابطه با یک سازمان یا یک فرد بوجود آیند.

مصادیق تضاد منافع:

  1. یکی از نویسندگان، در همان نهاد یا سازمانی عضویت و فعالیت داشته باشد که سردبیر یا داور به عنوان عضو فعالیت دارند؛
  2. نام تمامی مؤسسات و سازمان‌هایی را که برای نوشتن مقاله از آن‌ها بهره گرفته‌ و عواید مقاله به آن‌ها هم نیز منسوب می‌شود قید نشده باشد.
  3. یکی از نویسندگان عضو کمیته پایان ­نامه، سردبیر یا داور باشند یا برعکس؛  
  4. یکی از نویسندگان و سردبیر یا داور، در حال حاضر جزء نویسندگان همکار در مقاله دیگر هستند یا طی دو سال گذشته، نویسنده همکار یک مقاله بوده‌اند.
  5. داور یا نویسنده در مالکیت یا اقدام برای اختراع ثبت شده مربوط به محتوای مقاله مورد نظر سهیم باشند.
  6. داور بصورت اتفاقی مقاله مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری را داوری کند که خود استاد راهنما و یا مشاور آن پایان نامه بوده باشد.

 تضاد منافع مالی
تضاد منافع مالی عبارتند از (اما محدود به این موارد نیستند)
- دریافت بازپرداخت، هزینه، بودجه، و یا حقوق و دستمزد از یک سازمان که ممکن است در هر نوع سود و زیان مالی از انتشار مقاله چه اکنون و چه در آینده سهیم باشد.
- مالکیت سهام یا موجودی در یک سازمان که ممکن است در هر نوع سود و زیان مالی از انتشار مقاله چه الان و چه در آینده سهیم باشد.
- مالکیت یا اقدام برای اختراع ثبت شده مربوط به محتوای مقاله مورد نظر.
- دریافت بازپرداخت، هزینه ها، بودجه و یا حقوق و دستمزد از سازمانی که مالکیت و یا اقدام برای ثبت اختراعات مربوط به محتوای مقاله نموده است.
 
تضاد منافع غیر مالی
تضاد منافع غیر مالی شامل موارد سیاسی، شخصی، ایدئولوژیک، علمی و فکری است اما محدود به این موارد نمی باشد

 

 سیاست دسترسی/ حق چاپ  (Copyrith Statements)

مسئولیت حفظ تمامی مجوزها حتی قبل از ارسال مقاله به مجله برعهده نویسنده مسئول است.

در حالی که نویسندگان کلیه حقوق چاپ و نشر را بدون هیچ گونه محدودیتی حفظ می کنند، حقوق اولین انتشار را به مجله اعطا می کنند. همه مقاله ها در پژوهشنامه خراسان بزرگ  تحت مجوز CC BY Creative Commons Attribution 4.0 International منتشر می شوند. نویسندگان می توانند با استناد به نسخه منتشر شده در پژوهشنامه خراسان بزرگ از مقاله های خود در فعالیت های تحقیقاتی، وب‌سایت‌ شخصی، وب‌سایت‌ مؤسسه‌ یا ...  استفاده نمایند. نویسنده (نویسندگان) حق دارند تا نسخه‌های اولیه پذیرش شده را با استناد به انتشار در پژوهشنامه خراسان بزرگ، منتشر کنند و یا با همکاران خود در موقعیت‌های حرفه‌ای و شغلی به اشتراک بگذارند.

Creative Commons License

Journal of Great Khorasan © 2009 by Imam Reza International university is licensed under Attribution 4.0 International

حق مولف( کپی رایت)

تحت مجوز دسترسی آزاد در پژوهشنامه خراسان بزرگ، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می‌کنند

 

سیاست آرشیو و نگهداری مقالات:

فصلنامه پژوهش‌نامه خراسان بزرگ، نگرانی‌های نویسندگان، خوانندگان، کتابداران و سایرین را در خصوص نیاز به حفظ و دسترسی طولانی مدت به تحقیقات علمی را، در حالی که دنیای انتشارات در حال دیجیتالی شدن است، را درک می‌کند. خط مشی ما مستقیماً و صادقانه به مساله بایگانی یعنی نگهداری طولانی مدت به همراه دسترسی می‌پردازد.

فصلنامه پژوهش‌نامه خراسان بزرگ،، متعهد به بایگانی، یعنی حفظ طولانی مدت و ایجاد امکان دسترسی به اطلاعات تحقیقاتی علمی منتشر شده به صورت الکترونیک در فصلنامه پژوهش‌نامه خراسان بزرگ، است. این خط مشی میزان تعهد بایگانی مجله و رویه‌های مربوطه برای انجام این تعهد را مشخص می‌کند.

 فصلنامه پژوهش‌نامه خراسان بزرگ،، به عنوان یک آرشیو برای تمام اطلاعات الکترونیکی منتشر شده توسط این مجله عمل خواهد کرد. محتوای آرشیو شامل تمامی نسخه‌های این مجله با قابلیت دسترسی آنلاین و انتشار مطالب تکمیلی مربوطه خواهد بود. محتوای اصلی اطلاعات هیچ‌گاه تغییر نخواهد کرد اما ممکن است به دلیل رخ دادن اشتباهات و نیاز به اصلاح محتوا، ارجاعات و سایر موارد که پس از انتشار اصلی دستخوش تغییر می‌شوند، به صورت حاشیه‌نویسی یا افزودن اطلاعات تکمیلی، تکمیل و اصلاح شوند.

برای بهره‌برداری کارآمد و ایمن از سرویس آنلاین، فصلنامه پژوهش‌نامه خراسان بزرگ، متعهد می‌شود که به منظور حفظ اطلاعات و امنیت آرشیو الکترونیک نشریه‌ها  نسخه‌های کپی تهیه کند. این کپی ها  تحویل سریع محتوا به خوانندگان را امکان پذیر می سازد و درعین حال این کپی های امنیتی به عنوان نسخه بک‌آپ نگهداری می‌شود.

1- نسخه پی‌دی‌اف تمام مقالات در وب‌سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. در حالی‌که یک کپی از همان محتوا در سرور دیگری در مکانی جدا و دور از دفتر تحریریه فصلنامه پژوهش نامه خراسان بزرگ، در مشهد، ایران  به‌ عنوان پشتیبان نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب‌سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا از سرور پشتیبان، به‌صورت آنلاین در وب‌سایت نشریه منتشر خواهد شد.

2- همه شماره‌های منتشرشده در نشریه در این دو پایگاه ‌نیز آرشیو می‌شود و درصورت از کار افتادن وب سایت نشریه، مقالات از طریق آن در دسترس خواهند بود:

  • Internet Archive
  • پایگاه‌های نمایه‌کننده: اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشرشده در نشریه، در پایگاه مختلفی نمایه‌سازی می‌شوند که لیست این پایگاه‌ها در بخش "بانک‌ها و نمایه نامه‌ها" قابل مشاهده است.

3-بایگانی شخصی: کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب‌سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب‌سایت موسسه خود آرشیو کنند.

 

بیانیه محرمانگی:

نام‌ها و آدرس‌ پست الکترونیکی وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت. محرمانگی در تمام فرایندهای بررسی مقاله و توسط تمامی نقشها لازم است رعایت شود

  • تمامی مقالات باید با رعایت محرمانگی بررسی شوند.
  • داوران نیز حقوق محرمانگی دارند که سردبیر باید به آن احترام بگذارد. اگر ظن عدم صداقت یا تقلب در مقاله وجود داشته باشد، ممکن است محرمانگی نقض شود، اما در غیر این صورت باید رعایت شود.
  • علاوه بر نویسندگان و داوران، ویراستاران از افشای اطلاعات مربوط به مقالات (از جمله دریافت، محتوا، وضعیت در فرآیند بررسی، انتقاد داور، یا سرنوشت نهایی) منع می‌شوند. 
  • ویراستاران باید به داوران توضیح دهند که مقلاتی که برای بررسی ارسال می شوند، در مالکیت و دارایی خصوصی نویسندگان هستند و داوران و کارکنان تحریریه باید با خودداری از بحث عمومی یا تصاحب آثار نویسندگان قبل از انتشار مقاله، به حقوق نویسندگان احترام بگذارند.
  • داوران مجاز نیستند که از مقاله برای خود کپی تهیه کنند و اجازه ندارند آن را با دیگران به اشتراک بگذارند مگر در صورتی که دبیر یا سردبیر به آنها اجازه دهد.
  • همچنین بدون اجازه داور، نویسنده و ویراستار، نظرات بازبینی و داوری نباید به‌صورت عمومی منتشر شود.

سیاست اصلاحات و پس گرفتن ها

برای حفظ یکپارچگی سوابق علمی و دانشگاهی، گاهی ممکن است نشریه به ضرورت مجبور به انتشار اصلاحیه یا بازپس­گیری مقاله منتشر شده در مجله باشد. طبق هنجارهای مورد توافق جامعه دانشگاهی، این کار معمولاً با انتشار "اصلاحیه" یا "بازپس­گیری" و بدون ایجاد تغییرات در مقاله اصلی و فقط با انتشار مقاله جدیدی که یک هایلایت اصلاحیه یا بازپس گیری دارد، انجام میشود. مقاله اصلی در مالکیت عمومی باقی می‌ماند و معمولاً باید در Erratum یا Retraction بعدی نمایه شود. در موارد استثنایی که مطالب مقاله قابل اصلاح نباشد ممکن است مجبور شویم مطالب را از وب‌سایت و سایت‌های آرشیو خود حذف کنیم. ممکن است لازم باشد نویسنده (نویسندگان) اصلی با اظهار نظر در مورد مقاله منتشر شده، اصلاحات جزئی در مقالات منتشر شده انجام دهند. تنها در صورتی قابل قبول خواهد بود که اصلاحات بر نتایج یا نتیجه گیری مقاله تأثیری نداشته باشد.

کلیه اصلاحات انجام شده در مقاله منتشر شده در مجله، با مجوز سردبیر مجله انجام خواهد شد. ویراستاران در مورد میزان اصلاحات تصمیم خواهند گرفت. اصلاحات جزئی مستقیماً در مقاله اصلی انجام می شود.

اصلاحیه/خطای ناشر (Erratum)

تغییراتی که به هر دلیلی در طول فرایند بررسی، چاپ و انتشار  مقاله ایجاد شده باشد و نویسندگان متوجه آن نشده باشند و  بر معنا و نتیجه مقاله تأثیر می گذارد، اما کل مقاله را باطل نمی کند. در این صورت به صلاحدید ویراستار، با انتشار یک Erratum  که به مقاله اصلی پیوند داده می شود، اصلاح شود. مقاله اصلی از مجله آنلاین حذف نمی‌شود، اما اطلاعیه آن داده می‌شود. Erratum به صورت رایگان در دسترس همه خوانندگان قرار می گیرد.

اصلاحیه/ خطای نویسنده (Corrigenda)

اصلاحیه، اعلامیه ای است مبنی بر اشتباه و خطایی که نویسندگان مقاله مرتکب شده‌اند ولی داور و ویراستار متوجه آن نشده اند. برای انتشار یک اصلاحیه،  لازم است همه نویسندگان مقاله آن را امضا و این اصلاحیه توسط سردبیر نشریه تأیید ‌شود. اصلاحیه به مقاله اصلی الحاق می شود.

الحاقیه (Addendum)

ضمیمه‌ها مغایرتی با مقاله اصلی ندارند، اما اگر نویسنده سهواً اطلاعات قابل توجهی از حذف کرده باشد، می‌تواند به عنوان یک ضمیمه منتشر شود. ضمائم ممکن است بر اساس خط مشی مجله توسط داوران ارزیابی شود و معمولاً زیرنظر ویراستار مجله منتشر می شود. ضمیمه‌های مربوط به محتوای مقاله به ندرت و تنها زمانی منتشر می‌شوند که سردبیر تصمیم بگیرد این ضمیمه برای درک خواننده از بخش قابل توجهی از مقاله منتشر شده بسیار مهم است. ضمیمه‌ها به مقاله اصلی که به آن مربوط می‌شوند پیوند دارند. Editorial Expression of Concern ( سرمقاله ابراز نگرانی) دغدغه ها و نگرانی های مجله را نسبت به مقاله منتشر شده نشان می دهد.

استرداد Retraction

بازپس‌گیری، اعلامیه‌ای است مبنی بر اینکه یک مقاله نمی تواند به عنوان بخشی از محتوای علمی در نظر گرفته شود. و این زمانی اتفاق می افتد که یا نویسنده/گان متوجه وجود اشتباه علمی حائز اهمیتی در مقاله شود یا ناشر و ویراستار مجله به این نتیجه برسند که بخشی از یافته ها و شواهد چه به دلیل عدم رعایت اخلاق پژوهش و چه یک اشتباه غیرعمدی باشد، دیگر قابل استناد و اعتماد نمی باشد. استرداد در موارد زیر انجام می شود:

  • یافته‌ها قبلاً بدون استناد، مجوز یا توجیه مناسب در جای دیگری منتشر شده است.
  • اثر سرقت ادبی باشد.
  • درصورتیکه یافته ها مربوط به تحقیقات غیراخلاقی باشد.

برای حفظ یکپارچگی سابقه و آرشیو نشریه، مقاله پس گرفته شده از سایت نشریه حذف نمی‌شود، اما اخطار استرداد داده می‌شود و  به صورت رایگان در دسترس همه خوانندگان قرار می‌گیرد و به مقاله باز پس گرفته شده پیوند داده می‌شود.