راهنمای نویسندگان پژوهشنامه خراسان بزرگ
ضمن ابراز مراتب سپاس و قدردانی از شما پژوهشگر ارجمند و فرهیخته در ارسال مقاله به نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ؛ خواهشمند است قبل از اقدام به ارسال مقاله خود، موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:
شماره حساب: 0207324057006 بانک ملی ایران با نام: دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) شماره کارت: 6037997599361814 شناسه واریز : 191066 خواهشمند است نویسنده مسئول مکاتبات پس از واریز مبلغ موردنظر، رسید بانک را اسکن نموده و به عنوان فایل پیوست بارگذاری کنند |
ب) نحوه ارسال مقاله جهت داوری
دریافت و بررسی مقالهها منحصراً بصورت آن لاین (Online Submission) و از طریق وب سایت نشریه خواهد بود. مقاله براساس راهنمای تهیه مقاله اعلام شده از سوی «نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ» موجود در سایت تنظیم و بههمراه فرم تعهد تکمیل شده در سایت بارگذاری شود. مقالههایی که فرمت و استانداردهای فصلنامه را رعایت نکرده باشند، به نویسندگان بازگردانده میشود. برای ارسال مقاله به نکات زیر دقت فرمایید:
1- نحوه بارگذاری مقاله در سامانه: جهت ارسال مقاله روی گزینه "ارسال مقاله/ ورود اعضا" کلیک کنید، و پس از ورود به سامانه، مقاله را به صورت یک فایل ( Word) به عنوان{متن اصلی مقاله} و مشخصات نویسندگان را به عنوان{فرم مشخصات نویسندگان} و فرم تعهد تکمیل شده را به عنوان{فرم تعهدنامه} و فرم تعارض منافع تکمیل شده را به عنوان{فرم تعارض منافع} بارگذاری نمایید. از بارگذاری شکلها و جدولها، نامه به سردبیر و یا بارگذاری فایل pdf به صورت فایلهای جداگانه خودداری کنید. فایل را تنها به فرمت Word بارگذاری کنید. نام فایل اصلی «عنوان انگلیسی مقاله» باشد، و نام و مشخصات نویسنده و یا فصلنامه در عنوان فایل و متن مقاله تایپ نشود. چنانچه بارگذاری دقیق و کامل انجام شود، مقاله در قسمت "مقالههای در دست بررسی" (در سمت راست صفحه کاربر) قرار خواهد گرفت. در غیر این صورت، مقاله در بخش "مقالههای ناتمام" قرار میگیرد و قابل رویت در کارتابل کارشناس جهت بازبینی اولیه نخواهد بود. این بدان معناست که مقاله برای داوری فرستاده نشده است.
پیش از بارگذاری فایل دقت فرمایید:
- بهطور دقیق یک فایل از نوع {متن اصلی مقاله} آپلود کنید.
- همراه با فایل اصلی مقاله، مقاله بدون ذکر نام و آدرس نویسندگان نیز باید فرستاده شود.
- فایل از نوع «متن ضمیمه» به داور یا داوران نمایش داده نخواهد شد.
- نکته مهم: ورود به سامانه با نقش "نویسنده" است.
2- بازبینی اولیه یا جمع بندی کارشناس: مقاله پس از ارسال، ابتدا برای کارشناس فصلنامه جهت «بازبینی اولیه» فرستاده خواهد شد. تنظیم مقاله طبق فرمت موجود در سایت و همچنین مطالعه دقیق صفحه "راهنمای نویسنده" جهت رفع اشکالات احتمالی، به عهده نویسنده مسئول مکاتبات است؛ و تذکر نکته به نکته موارد خواسته شده توسط کارشناس برای تمامی مقالههای ارسالی امری ناممکن است. به دلیل بارها مشاهده موارد مشابه، بابت عدم همکاری برخی نویسندگان، مقاله مدت طولانی در مرحله بازبینی اولیه باقی میماند. لذا حتما پیش از ارسال مقاله، فایل راهنمای تهیه مقاله موجود در سایت را به دقت مطالعه کنید؛ و موارد ذکر شده در صفحه "راهنمای نویسنده" را بهطور کامل رعایت نمایید. دانلود یکی از مقالههای چاپ شده در آخرین شمارهی فصلنامه از سایت میتواند به عنوان نمونهی خوب به نویسنده کمک کند، با این تفاوت که در مقاله ارسالی جهت داوری، نام و مشخصات نویسندگان حذف شود. به غیر از موارد ذکر شده، تمامی موارد مشابه است.
نکته بسیار مهم: مقاله تنها یک بار با یک کد رهگیری مشخص برای فصلنامه ارسال میشود، لذا از نویسنده مسئول مکاتبات خواهشمند است پس از دریافت نظرات داوران هنگام فرستادن مقالهی بازنگری شده و اصلاح شدهی خود بههیچ وجه آن را بهعنوان یک مقاله جدید با کد رهگیری مجزا ارسال نکنند، زیرا سوابق با کد رهگیری اصلی قابل دسترسی است؛ در حالی که مقاله بازنگریشده مانند یک مقالهی جدید دوباره در مرحله بازبینی اولیه قرار میگیرد. توجه شود که نباید فایل مقاله از طریق ایمیل به کارشناس و یا سردبیر فرستاده شود.
3- نحوه پیگیری مقاله: برای پیگیری مقاله روی گزینه {کد مقاله} کلیک کنید تا از مراحل مختلف پرونده مطلع شوید. مقاله پس از بازبینی اولیه و تأیید کارشناس، برای سردبیر فصلنامه فرستاده خواهد شد. تمامی مراحل از طریق گزینه {کد مقاله} قابل رویت است.
نکته مهم - از فرستادن ایمیل به سردبیر و یا اعضای هیات تحریریه فصلنامه برای پیگیری وضعیت مقاله، و نیز پیگیری حضوری یا از طریق اساتید و دانشجویان محترم دانشکده جدا خودداری شود.
اشکالات متداول در مقالههای فرستاده شده به فصلنامه
استادیار |
Assistant Professor |
دانشیار |
Associate Professor |
استاد |
Professor |
استاد پیوسته |
Adjunct Professor |
استاد بازنشسته (با مدرک دکترا و کارهای برجسته) |
Emeritus Professor |
دانشجوی دکترا |
PhD Candidate (Do not use periods, Not Ph.D.) |
دانش آموخته دکترا در علوم سیاسی |
PhD in social Science |
دانش آموخته کارشناسی ارشد در علوم اجتماعی |
MA in social Science |
پژوهشگر، بدون ارتباط سازمانی یا دانشگاهی |
Independent Researcher |
فرآیند داوری و تصمیمگیری در مورد چاپ مقاله
1- پس از ارسال مقاله و سایر فایلهای ضروری به فصلنامه از طریق سامانه، در مرحله اول مقاله از نظر رعایت راهنمای تدوین توسط گروه کارشناسی فصلنامه بررسی خواهد شد.
2- پس از پذیرش اولیه، سردبیر، دبیر تخصصی و کمیته علمی در مرحله دوم مقاله را از نظر کیفیت محتوا و مرتبط بودن موضوع ارزیابی کلی میکنند.
3- پس از پذیرش در مرحله دوم، مقاله به دو داور فرستاده میشود. داوری همسان و دوسو ناشناس است، و نویسندگان و داوران هیچ اطلاعی از هویت یکدیگر ندارند. تصمیمگیری در فرآیند داوری به شرح زیر است:
الف- اگر دو داور مقاله را «غیر قابل پذیرش» ارزیابی کنند، مقاله رد خواهد شد.
ب- اگر نظر یک داور «بازنگری کلی» و داور دوم «غیرقابل پذیرش» باشد، مقاله رد خواهد شد.
ج- اگر نظر دو داور «بازنگری کلی» باشد، مقاله برای بازنگری به نویسنده برگردانده خواهد شد.
د- اگر نظر یک داور «بازنگری جزئی»، و داور دوم «غیرقابل پذیرش» باشد، مقاله به داور سوم فرستاده میشود، و با توجه به نظر داور سوم تصمیم گرفته خواهد شد.
4- پس از انجام اصلاحات پیشنهادی داوران، نویسنده مقاله بازنگری شده را ارسال خواهد کرد، تا به داوران برای ارزیابی بعدی داده شود.
هر دو هفته ایمیلی برای یادآوری به داوران فرستاده میشود و در صورت عدم داوری مقاله پس از 6 هفته، مقاله از داور بازپس گرفته میشود، و به داور دیگری فرستاده خواهد شد. تصمیمگیری هیات تحریریه در مورد پذیرش یا رد هر مقاله بر اساس ارزیابی نظرات تخصصی داوران و سنجش درستی آنها، مستندات علمی، و استدلال قوی انجام خواهد شد.
راهنمای آمادهسازی و ارائۀ مقاله:
عنوان: باید موجز و متناسب با محتوا، هدف و یافتههای پژوهش باشد) ترجیحا کمتر از 20 واژه ) روشن و بیانگر موضوع پژوهش باشد، تکراری نباشد.
نام نویسنده (نویسندگان): نام و نام خانوادگی نویسنده(گان) همراه با مشخصات علمی و وابستگی سازمانی و ایمیل آنان به فارسی و انگلیسی به شکل رو به رو باشد: دانشجو یا فارغ التحصیل: مقطع، رشته تحصیلی، دانشکده، دانشگاه، شهر، کشور / هیات علمی دانشگاه: مرتبه علمی، گروه، دانشکده، دانشگاه، شهر، کشور
چکیده: خلاصهای از مقاله است که طرح کلی، روش پژوهش و نتایج مقاله را بیان میکند. چکیده باید ساختارمند و شامل تیترهای بیان مسئله، سؤال یا فرضیۀ تحقیق، هدف، روش تحقیق و نتیجهگیری باشد. چکیده نباید دربرگیرندۀ کوتهنوشت یا اصطلاحات تخصصی تعریفنشده و یا سوال باشد ( حداکثر 200 تا 250 واژه)
واژگان کلیدی: نویسنده باید واژگان اصلی مرتبط با موضوع مقاله و متغییرهای اصلی را در پایان چکیده با عنوان واژگان کلیدی بیان کند. واژگان کلیدی نباید تکرار واژههای بهکاررفته در عنوان مقاله باشد و باید بین 5 تا 7 واژه باشد که با ویرگول از یکدیگر جدا میشوند.
مقدمات: شامل
مقدمه
پیشینه درقالب تحقیقات انجامشدۀ مرتبط با موضوع (مقالات علمی و گزارشهای چاپشدۀ مرتبط) بررسی و نتایج و دستاوردهای این تحقیقات بهطور خلاصه بیان میشود،
مبانی نظری که شامل تعاریف، مفاهیم و مباحث نظری مرتبط با موضوع، که در انجام پژوهش مورد استفاده قرار گرفتهاند، باید در بخش مبانی نظری بیان شوند. مبانی نظری تحقیق در واقع پشتوانۀ تحلیلی مقاله را شکل میدهد و فرضیۀ مقاله به آن متکی است و نباید صرفاً شامل تعاریف و مفاهیم پایهای باشد.
بیان مسئله یا ضرورت انجام پژوهش،
هدف(ها) از انجام پژوهش
پرسش(ها)/ فرضیهها (در صورت لزوم)،
روش تحقیق در حقیقت همان مراحل و نحوه انجام پژوهش باید بهطور کامل و با ذکر جزئیات در این بخش توضیح داده شود. به صورتی که پژوهشگران بعدی، در صورت نیاز، بتوانند از همان روش برای انجام پژوهشهای مشابه یا تکمیل پژوهش فعلی استفاده کنند.
توجه کنید: همه بخش های مربوط به مقدمات باید در یک بخش منسجم و بدون مشخص کردن عنوان ها قرار میگیرند.
بدنه اصلی: یافتههای پژوهش، پاسخ به سؤالات پژوهشی / فرضیه ها در این بخش ارائه میشود. این بخش باید دارای زیر عنوان های مرتبط و منسجم باشد
نتیجهگیری: در این بخش یافتههای مقاله بررسی و دستیابی یا عدم دستیابی به اهداف پژوهش و دلایل رد یا اثبات فرضیه(ها) و ترکیب و پیوند یافتهها با پیشینه پژوهش بیان میشود. در انتها محدودیت ها و پیشنهادها بیان می شود؛ در نتیجهگیری، مقدمه، ارجاع و دلیل آورده نمیشود.
فهرست منابع: مشخصات کامل منابعی که در نگارش مقاله از آنها استفاده شده است باید در انتهای مقاله ذکر شود. ارجاع به مقالات علمی منتشرشده در مجلات معتبر و منابع تحت پوشش پایگاه های استنادی معتبر نسبت به استفاده از کتاب و مقالات کنفرانس و مطالب برداشتشده از سایتهای اینترنتی ارجحیت دارد. نحوۀ ارجاعدهی درونِ متن و دستورالعمل تنظیم منابع را میتوانید در بخش روش ارجاعدهی و تنظیم منابع در منوی راهنمای نویسندگان ببینید.
پینوشتها: توضیحات اضافه بر متن، اعلام، علائم اختصاری، کوتهنوشتها و معادل لاتین به صورت پانویس در هر صفحه آورده می شود.
متعلقات متن: در صورتی که بدنۀ مقاله شامل متعلقاتی مانند جدول، نمودار، تصویر و نقشه باشد، برای تنظیم این موارد لطفاً به دستورالعمل زیر توجه نمایید:
* جداول:
- جدول باید دارای ردیف و ستون باشد و هر ردیف و هر ستون آن شاخص (یا عنوان) مستقل داشته باشد؛ ردیفها و ستونهای جدول باید به هم مربوط باشند و از برهمکنش و مقایسۀ ردیف و ستون نتیجهای منطقی حاصل شود.
- جدولها حتماً شماره، شرح و مأخذ داشته باشند و پس از ارجاع در متن مقاله در جای مناسب قرار بگیرند.
- در متن با ذکر شماره به همۀ جداول ارجاع داده شود.
* تصاویر:
- تصاویر، نمودارها و نقشهها همگی با عنوان «تصویر» و پس از ارجاع در متن در محل مناسب قرار بگیرند.
- در متن با ذکر شماره به همۀ تصاویر ارجاع داده شود.
- تصاویر مربوط به مقاله باید مستند (همراه با ذکر کامل مأخذ)، غیر تزئینی و از ارکان مقاله باشد.
- در کنار محورهای نمودارها حتماً واحد یا توضیح مربوط مشخص شود.
- تصاویر نباید از منابع غیر معتبر مانند وبلاگ یا سایتهای غیرعلمی گرفته شده باشد.
* نکات ضروری:
- یکدستی در زبان و روان و خوانا بودن مقاله، دقت در استفاده از منابع و ارجاعدهی صحیح،
-یکدست بودن روش ذکر تاریخها در سراسر مقاله (بدین معنی که همۀ تاریخها هجری شمسی یا هجری قمری یا میلادی باشند)
-دورههای تاریخی را حتما از چپ به راست بنویسید. مثال: 1310-1250ق همچنین شماره صفحات منبع را در ارجاع دهی حتما از چپ به راست و کامل بنویسید. مثال: 1158-1154.
-استفاده ازعلائم اختصاری ق (قمری)، ش (شمسی)، م (میلادی) بدون نقطه میباشد. مثال: 1346ش
- استفادۀ بهجا و متناسب از تصویر، نمودار و جدول برای روشنتر شدن موضوع
-برای نوشتن کسره اضافه روی های غیر ملفوظ (ه) طبق نظر فرهنگستان از همزه (ء) استفاده کنید مثال: خانۀ بزرگ.
-مقالات بایستی در قالب فایل world در سامانه بارگذاری شون
چکیده مبسوط مقاله
نویسندگان مقالات فارسی لازم است منتج از مقاله خود، چکیده مبسوط مقاله را نیز استخراج نمایند. در چکیده مبسوط حداکثر یک عدد جدول و یا نمودار میتواند قرار داشته باشد. چکیده مبسوط شامل 6 بخش است: چکیده 150 واژه ای (Abstarct)، نکات برجسته (Highlights) بین سه تا 5 جمله(توضیح در پایین)؛ مقدمه (Introduction)، روش مطالعه (Methods)، بحث و یافته ها (Results)، و نتیجه گیری (Conclusion). تعداد کل کلمات موجود در چکیده مبسوط به استثنای کلید واژه ها، منابع و نمودار و جدول نباید از 1000 کلمه تجاوز کند. منابع ذکر شده در چکیده مبسوط در انتهای مقاله بر اساس دستور العمل نشریه آورده شوند.
توضیح درباره هایلایتس(Highlights):
هایلایت یا همان «نکات برجسته مقاله» یکی از مهمترین بخش های مقاله در چکیده های لاتین است. هدف از جملات هایلایتس، نوشتن بسیار مختصر «نتایج ارزنده پژوهش» در قالب عبارتهای یک خطی با تعداد محدود کلمات است. نویسندگان باید عبارتهای کلیدی و مهم پژوهش خود را، در قالب چند جمله کلیدی در این بخش بیاورند. تعداد نکات برجسته حداقل 3 و حداکثر 5 جمله است که از طریق این جملات می بایست به نتایج کلیدی و اساسی تحقیق اشاره شود. (نمونه فرم چکیده مبسوط)
3-تدوین و نگارش مقاله:
فونتها: مقالهها تایپشده و حداکثر 8000 و حداقل 6000 واژه با فونت B Mitra 13 برای مطالب فارسی و فونت 12Times New Roman برای مطالب انگلیسی ارائه شوند.
نگارش: نگارش متن مقاله براساس دستور خط فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی صورت گیرد. همچنین کلیه نیم فاصله ها در متن اعمال گردد.
پانویسها: توضیحها و برابرنهادههای انگلیسی اصطلاحها در زیر هر صفحه و به صورت مستقل از شماره یک آغاز و با فونت شماره 10 و فونت B Miraارائه میشود. پانویس های لاتین با فونت Times New Roman 9 ارائه شوند.
جدولها و تصاویر: به تمامی جدولها، تصاویر، فرمولها و پیوستها باید در متن اصلی با ذکر شماره آنها اشاره شود. مطالب فارسی جدولها با فونت b mitra10 و انگلیسی با فونت 9 Times New Roman ارائه شوند.
ارجاعات: استنادها باید به شیوه APA و درونمتنی ارائه شود (نگاه کنید به شیوه ارجاعهای درونمتنی).
مآخذ: منابعی که در متن مقاله مورد استفاده قرار گرفته و به آن استناد شده باشد بهصورت الفبایی و بهترتیب فارسی و لاتینی در انتهای مقاله درج میگردد (نگاه کنید به راهنمای نگارش مقاله در بخش راهنمای نویسندگان).
4-راهنمای ارجاعدهی و تنظیم منابع
شیوه ارجاع درونمتنی (روش ارجاع به منابع بهشیوه APA)
*اگر از منبعی بلافاصله استفاده گردید، کلمه همان در ارجاع قرار گرفته و تنها شماره جلد و صفحه ذکر می گردد. مثال در ارجاع اول (اکبری، 1388: 2/198). در ارجاع بلافاصله (همان: 2/200).
* اگر یک نفر در یک سال چند کتاب یا مقاله داشته باشد باید با حروف ابجد، منبعها از هم تفکیک شوند تا در ارجاع دهی اشتباهی صورت نگیرد. همچنین اگر دو نفر با نام خانوادگی یکسان در یک سال کتاب نوشته باشند موقع ارجاع دهی درون متن باید نام کوچک اشخاص اضافه شود.
فهرست منابع
تذکرات:
5-فرم ها :
اطلاعات تماس
آدرس الکترونیکی |
|
پست الکترونیک |
jgk.edc@imamreza.ac.ir |
دفتر نشریه |
(داخلی 1515) 38041- 051 |
نمابر |
38426038- 051 |