راهنمای نویسندگان

راهنمای نویسندگان پژوهشنامه خراسان بزرگ

ضمن ابراز مراتب سپاس و قدردانی از شما پژوهشگر ارجمند و فرهیخته در ارسال مقاله به نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ؛ خواهشمند است قبل از اقدام به ارسال مقاله خود، موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

  1. کلیه مراحل دریافت، داوری، بازنگری، پذیرش و یا رد و در نهایت انتشار مقالات منحصراً از طریق سایت مجله انجام خواهد شد.
  2. مقالات ارسال شده به این نشریه می بایست در حیطه‌های موضوعی پژوهشنامه خراسان بزرگ و منطبق با محورهای آن باشند. این فصلنامه از پذیرش یادداشت علمی، ترجمه، و نیز مقالات کوتاه معذور است.
  3. مقالات ارسالی، نباید پیش از این در نشریه‌های داخلی، خارجی، یا مجموعه مقالات همایش‌ها منتشر نشده باشد و یا در انتظار چاپ باشد.
  4. داشتن پست الکترونیکی و کد ORCID برای تمامی نویسندگان الزامی است.
  5. نویسندگان محترم مقالات، شایسته است قبل از بارگذاری مقاله خود در سامانه پژوهشنامه خراسان بزرگ، نسبت به اخذ «گواهی اصالت متن» با درصد مشابهت کمتر از 20 درصد از سامانه مشابهت یاب سمیم نور اقدام نموده و گواهی مربوطه را به همراه فایلهای مقاله، به عنوان فایلهای تکمیلی در سامانه نشریه بارگذاری نمایند.
  6. درخواست صدور گواهی پذیرش مقاله پیش از تصویب نهایی هیات تحریریه امکانپذیر نخواهد بود.
  7. هیأت تحریریه در رد، پذیرش و یا هر گونه ویرایش لازم در زمان چاپ مقاله، آزاد است. مقاله تا زمانی که مطابق راهنمای تهیه مقاله پژوهشنامه خراسان بزرگ تهیه نشده باشد، در جلسه اعضای هیأت تحریریه مجله مطرح نخواهد شد، و گواهی انتشار دریافت نخواهد کرد.
  8. با هدف افزایش خوانندگان بین‌المللی و در نظرگرفته شدن در پایگاه‌های بین‌المللی، در مقاله‌های فرستاده شده، چکیده و فهرست منابع به انگلیسی نیز ارائه شوند.
  9. در مقاله مستخرج از پایان‌نامه دکترا، استاد راهنما نویسنده مسئول خواهد بود. درج نام نویسنده‌ای غیر از استاد راهنما (و یا یکی از مشاوران با تایید راهنما) و دانشجو در این مقاله‌ها ممنوع است. بارگذاری تصویر تصویب‌نامه پروپوزال در قسمت فایل‌های تکمیلی الزامی است، تا بتوان با شناسایی استادان راهنما و مشاور مانع از فرستاده شدن مقاله برای داوری به آنها (پیشگیری از تعارض منافع) شد. مقالات دانشجویی به صورت تنهایی ارائه نشود، حتما با استاد. راهنما و الزاما استاد راهنما نویسنده مسئول باشد.
  10. پژوهشنامه خراسان بزرگ از قوانین کمیته بین‌المللی اخلاق در نشر (COPE) پیروی می‌کند. زمانی که سرقت علمی و هر گونه تخلف علمی از اصول اخلاق در پژوهش در مقاله‌ی ارائه شده به فصلنامه محرز شود، بی‌درنگ از دستور کار داوری خارج می‌شود؛ و حق هیات تحریریه برای هرگونه اقدام لازم در چارچوب مقررات محفوظ است.
  11. دانشجویان باید مقاله خود را به همراه یک عضو هیات علمی دانشگاه به‌صورت مشترک ارسال کنند. اگر مقاله آنها مستخرج از پایان‌نامه است، باید پروپوزال تصویب شده خود و تأییدیه استاد راهنما (به‌عنوان نویسنده مسوول) را نیز بفرستند. در غیر اینصورت باید مسئولیت عدم رعایت حقوق معنوی دانشگاهی که پایان نامه در آن دفاع شده را بپذیرند.
  12. اعضای هیأت تحریریه در رد، پذیرش و یا هر گونه ویرایش لازم در زمان چاپ مقاله، آزاد است. امتناع نویسنده از انجام اصلاحات پیشنهادی داوران و هیات تحریریه در بازه تعیین شده به‌معنای انصراف از چاپ مقاله خواهد بود. مگر اینکه نویسنده مسئول پس از انقضا زمان تعیین شده برای انجام اصلاحات، مهلت بیشتری درخواست نمایند.
  13. مسئولیت کامل نظرهای ابراز شده در مقاله­‌‌ و نیز رعایت حقوق مؤلفین و پژوهشگران به عهده نویسنده­(گان) مقاله است و پژوهشنامه خراسان بزرگ در این خصوص مسئولیتی نخواهد داشت.
  14. مقاله‌هایی که مطابق راهنمای تهیه مقاله نشریه پژوهشنا مه خراسان بزرگ تهیه نشده باشند، در جلسه اعضای هیأت تحریریه مجله طرح نخواهند شد.
  15. باید چهار فرم اصلی تکمیل شده زیر به همراه فایل مقاله از طریق سامانه فرستاده شوند: 1- فرم ثبت مشخصات نویسندگان (شامل نام، وابستگی نهادی، شماره تلفن همراه، ایمیل، شماره تلفن، آدرس کامل محل کار یا منزل). 2- فرم عدم تعارض منافع؛ و 3- گواهی همانندجویی سمیم نور؛ و 4- فرم امضاشده‌ی تعهدنامه.
  16. به منظور بهبود کیفیت مقاله و رفع اشتباه‌‌های احتمالی، توصیه می­­شود که نویسنده(گان) پیش از ارسال مقاله به این مجله، از همکاران ذیصلاح خود تقاضا نمایند که آن را مطالعه نموده و کاستی­های احتمالی را گوشزد کنند.
  17. در پایان از نویسندگان محترم تقاضا می شود جهت ارتقا شاخص «خود استنادی» پژوهشنامه خراسان بزرگ، حتی المقدور در مقاله ارسالی خود به این نشریه، نسبت به ارجاع سه الی پنج پژوهش مرتبط با موضوع مقاله که قبلا در پژوهشنامه خراسان بزرگ منتشر شده، اقدام نمایند. 

سیاستهای مالی نشریه:

کلیه هزینه‌های انتشار نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ توسط دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) و بخشی توسط نویسندگان تأمین می‌شود و نشریه، هیچ منبع درآمدی و مالی دیگری ندارد. از نویسندگان محترم برای هر مقاله مبلغ 500.000 ریال جهت بررسی اولیه و مبلغ 3.000.000 ریال جهت انتشار مقاله (پس از پذیرش) دریافت خواهد شد (لازم به ذکر است در صورتی که  مقاله از سوی داوران محترم مردود اعلام شود، مبلغ 500.000 ریال اولیه به مولف بازگردانده نخواهد شد).

شماره حساب: 0207324057006 بانک ملی ایران     با نام:  دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)

شماره کارت: 6037997599361814

شناسه واریز : 191066

خواهشمند است نویسنده مسئول مکاتبات پس از واریز مبلغ موردنظر، رسید بانک را اسکن نموده و به عنوان فایل پیوست بارگذاری کنند

ب) نحوه ارسال مقاله جهت داوری

دریافت و بررسی مقاله‌ها منحصراً بصورت آن لاین (Online Submission) و از طریق وب سایت نشریه خواهد بود. مقاله براساس راهنمای تهیه مقاله  اعلام شده از سوی «نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ» موجود در سایت تنظیم و به‌همراه فرم تعهد تکمیل شده در سایت بارگذاری شود. مقاله‌هایی که فرمت و استانداردهای فصلنامه را رعایت نکرده باشند، به نویسندگان بازگردانده می‌شود. برای ارسال مقاله به نکات زیر دقت فرمایید:

1- نحوه بارگذاری مقاله در سامانهجهت ارسال مقاله روی گزینه "ارسال مقاله/ ورود اعضا" کلیک کنید، و پس از ورود به سامانه، مقاله را به صورت یک فایل ( Word) به عنوان{متن اصلی مقاله} و مشخصات نویسندگان را به عنوان{فرم مشخصات نویسندگان} و فرم تعهد تکمیل شده را به عنوان{فرم تعهدنامه} و فرم تعارض منافع تکمیل شده را به عنوان{فرم تعارض منافع} بارگذاری نمایید. از بارگذاری شکل‌‌ها و جدول‌‌ها، نامه به سردبیر و یا بارگذاری فایل pdf  به صورت فایل‌‌های جداگانه خودداری کنید.  فایل را تنها به فرمت Word بارگذاری کنید. نام فایل اصلی «عنوان انگلیسی مقاله» باشد، و نام و مشخصات نویسنده و یا فصلنامه در عنوان فایل و متن مقاله تایپ نشود. چنانچه بارگذاری دقیق و کامل انجام شود، مقاله در قسمت "مقاله‌های در دست بررسی" (در سمت راست صفحه کاربر) قرار خواهد گرفت. در غیر این صورت، مقاله در بخش "مقاله‌های ناتمام" قرار ‌‌می‌گیرد و قابل رویت در کارتابل کارشناس جهت بازبینی اولیه نخواهد بود. این بدان معناست که مقاله برای داوری فرستاده نشده است.

پیش از بارگذاری فایل دقت فرمایید:

-  به‌طور دقیق یک فایل از نوع {متن اصلی مقاله} آپلود کنید.

- همراه با فایل اصلی مقاله، مقاله‌ بدون ذکر نام و آدرس نویسندگان نیز باید فرستاده شود.

- فایل از نوع «متن ضمیمه» به داور یا داوران نمایش داده نخواهد شد.

- نکته مهم: ورود به سامانه با نقش "نویسنده" است.

2- بازبینی اولیه یا جمع بندی کارشناس: مقاله پس از ارسال، ابتدا برای کارشناس فصلنامه جهت «بازبینی اولیه» فرستاده خواهد شد. تنظیم مقاله طبق فرمت موجود در سایت و همچنین مطالعه دقیق صفحه "راهنمای نویسنده" جهت رفع اشکالات احتمالی، به عهده نویسنده مسئول مکاتبات است؛ و تذکر نکته به نکته موارد خواسته شده توسط کارشناس برای تمامی مقاله‌های ارسالی امری ناممکن است. به دلیل بارها مشاهده موارد مشابه، بابت عدم همکاری برخی نویسندگان، مقاله مدت طولانی در مرحله بازبینی اولیه باقی ‌‌می‌ماند. لذا حتما پیش از ارسال مقاله، فایل راهنمای تهیه مقاله موجود در سایت را به دقت مطالعه کنید؛ و موارد ذکر شده در صفحه "راهنمای نویسنده" را به‌طور کامل رعایت نمایید. دانلود یکی از مقاله‌های چاپ شده در آخرین شماره‌ی فصلنامه از سایت ‌‌می‌تواند به عنوان نمونه‌ی خوب به نویسنده کمک کند، با این تفاوت که در مقاله ارسالی جهت داوری، نام و مشخصات نویسندگان حذف شود. به غیر از موارد ذکر شده، تمامی موارد مشابه است.

نکته بسیار مهم: مقاله تنها یک بار با یک کد رهگیری مشخص برای فصلنامه ارسال می‌شود، لذا از نویسنده مسئول مکاتبات خواهشمند است پس از دریافت نظرات داوران هنگام فرستادن مقاله‌ی بازنگری شده و اصلاح شده‌ی خود به‌هیچ وجه آن را به‌عنوان یک مقاله جدید با کد رهگیری مجزا ارسال نکنند، زیرا سوابق با کد رهگیری اصلی قابل دسترسی است؛ در حالی که مقاله بازنگری‌شده مانند یک مقاله‌ی جدید دوباره در مرحله بازبینی اولیه قرار ‌‌می‌گیرد. توجه شود که نباید فایل مقاله از طریق ایمیل به کارشناس و یا سردبیر فرستاده شود.

3- نحوه پی‌گیری مقاله: برای پی‌گیری مقاله روی گزینه {کد مقاله} کلیک کنید تا از مراحل مختلف پرونده مطلع شوید. مقاله پس از بازبینی اولیه و تأیید کارشناس، برای سردبیر فصلنامه فرستاده خواهد شد. تمامی مراحل از طریق گزینه {کد مقاله} قابل رویت ‌‌است.

 نکته مهم - از فرستادن ایمیل به سردبیر و یا اعضای هیات تحریریه فصلنامه برای پیگیری وضعیت مقاله، و نیز پیگیری حضوری یا از طریق اساتید و دانشجویان محترم دانشکده جدا خودداری شود.

اشکالات متداول در مقاله‌های فرستاده شده به فصلنامه

  1. نام فایل اصلی مقاله(Word)، به نام نویسندگان و یا مشخصات آنها ثبت شده است. نام فایل، باید «عنوان انگلیسی مقاله» باشد.
  2. نویسنده از راهنمای قدیمی تدوین مقالات نشریه پژوهشنامه خراسان بزرگ استفاده ‌‌می‌کنند که پذیرفتنی نیست. راهنمای تهیه مقاله به همراه فایل تعهدنامه در سایت در دسترس قرار دارد.
  3. نویسنده به اشتباه مقاله را چند بار بارگذاری ‌‌می‌کند؛ و یک مقاله باکدهای رهگیری متفاوتدر سایت قرار داده شده است. تنها یک بار باید مقاله بارگذاری شود. در صورت بروز اشتباه، برای کلیه کدهای اختصاص داده شده به یک مقاله اعلام انصراف کنند. تنها یک مقاله (با یک کد رهگیری مشخص) برای کارشناس ارسال ‌شود.
  4. جدول‌‌های مقاله باید طبق فرمت فصلنامه واضح باشد، تا در نسخه چاپی و همچنین انتشار الکترونیکی (فرمتpdf) قابل مشاهده و واضح باشد.
  5. در متن مقاله در اکثر موارد، ﺷﯿﻮه ارﺟﺎع درون ﻣﺘﻨﯽ و ﻣﻨﺒﻊ‌ﻧﻮﯾﺴﯽ ﺑﺮ اﺳﺎس فرمت فصلنامه نیست.
  6. واژگان کلیدی انگلیسی ترجمه دقیق کلمات کلیدی فارسی باشد، و به ترتیب اهمیت در زیر چکیده درج ‌شود.
  7. عناوین را به اشتباه ترجمه می‌کنند. از جدول زیر برای ترجمه استفاده شود:

   استادیار

  Assistant Professor

  دانشیار

  Associate Professor

  استاد

  Professor

  استاد پیوسته

  Adjunct Professor

  استاد بازنشسته  (با مدرک دکترا و کارهای برجسته)

  Emeritus Professor 

  دانشجوی دکترا

 PhD Candidate (Do not use periods, Not Ph.D.)

دانش آموخته دکترا در علوم سیاسی

  PhD in social Science  

دانش آموخته کارشناسی ارشد در علوم اجتماعی

  MA in social Science  

پژوهشگر، بدون ارتباط سازمانی یا دانشگاهی

  Independent Researcher

   فرآیند داوری و تصمیم‌گیری در مورد چاپ مقاله

1- پس از ارسال مقاله و سایر فایل‌های ضروری به فصلنامه از طریق سامانه، در مرحله اول مقاله از نظر رعایت راهنمای تدوین توسط گروه کارشناسی فصلنامه بررسی خواهد شد.

2- پس از پذیرش اولیه، سردبیر، دبیر تخصصی و کمیته علمی در مرحله دوم مقاله را از نظر کیفیت محتوا و مرتبط بودن موضوع ارزیابی کلی می‌کنند.

3- پس از پذیرش در مرحله دوم، مقاله به دو داور فرستاده می‌شود. داوری همسان و دوسو ناشناس است، و نویسندگان و داوران هیچ اطلاعی از هویت یکدیگر ندارند. تصمیم‌گیری در فرآیند داوری به شرح زیر است:

     الف- اگر دو داور مقاله را «غیر قابل پذیرش» ارزیابی کنند، مقاله رد خواهد شد.

     ب- اگر نظر یک داور «بازنگری کلی» و داور دوم «غیرقابل پذیرش» باشد، مقاله رد خواهد شد.

     ج- اگر نظر دو داور «بازنگری کلی» باشد، مقاله برای بازنگری به نویسنده برگردانده خواهد شد.

     د- اگر نظر یک داور «بازنگری جزئی»، و داور دوم «غیرقابل پذیرش» باشد، مقاله به داور سوم فرستاده می‌شود، و با توجه به نظر داور سوم تصمیم گرفته خواهد شد.

4- پس از انجام اصلاحات پیشنهادی داوران، نویسنده مقاله بازنگری شده را ارسال خواهد کرد، تا به داوران برای ارزیابی بعدی داده شود.

 هر دو هفته ایمیلی برای یادآوری به داوران فرستاده می‌شود و در صورت عدم داوری مقاله پس از 6 هفته، مقاله از داور بازپس گرفته می‌شود، و به داور دیگری فرستاده خواهد شد. مدت زمان اخذ گواهی پذیرش در این نشریه بستگی به میزان اصلاحات لازم، نظرات تخصصی داوران، سرعت و دقت نویسنده در مرحله بازنگری، و نظر نهایی هیات تحریریه دارد. صدور گواهی پذیرش  منوط به تایید نهایی هیات تحریره است، و بین 4 تا 11 ماه به طول می‌انجامد. تصمیم‌گیری هیات تحریریه در مورد پذیرش یا رد هر مقاله بر اساس ارزیابی نظرات تخصصی داوران و سنجش درستی آنها، مستندات علمی، و استدلال قوی انجام خواهد شد.

راهنمای آماده‌سازی و ارائۀ مقاله: 

  • بخشهای اصلی مقاله:

 عنوان: باید موجز و متناسب با محتوا، هدف و یافته‌های پژوهش باشد) ترجیحا کمتر از 20 واژه ) روشن و بیانگر موضوع پژوهش باشد، تکراری نباشد.

نام نویسنده (نویسندگان): نام و نام خانوادگی نویسنده(گان) همراه با مشخصات علمی و وابستگی سازمانی و ایمیل آنان به فارسی و انگلیسی به شکل رو به رو باشد: دانشجو یا فارغ التحصیل: مقطع، رشته تحصیلی، دانشکده، دانشگاه، شهر، کشور / هیات علمی دانشگاه: مرتبه علمی، گروه، دانشکده، دانشگاه، شهر، کشور

چکیده: خلاصه‌ای از مقاله است که طرح کلی، روش پژوهش و نتایج مقاله را بیان می‌کند. چکیده باید ساختارمند و شامل تیترهای بیان مسئله، سؤال یا فرضیۀ تحقیق، هدف، روش تحقیق و نتیجه‌گیری باشد. چکیده نباید دربرگیرندۀ کوته‌نوشت یا اصطلاحات تخصصی تعریف‌نشده و یا سوال باشد ( حداکثر 200 تا 250 واژه)

واژگان کلیدی: نویسنده باید واژگان اصلی مرتبط با موضوع مقاله و متغییرهای اصلی را در پایان چکیده با عنوان واژگان کلیدی بیان کند. واژگان کلیدی نباید تکرار واژه‌های به‌کاررفته در عنوان مقاله باشد و باید بین 5 تا 7 واژه باشد که با ویرگول از یکدیگر جدا می‌شوند.

مقدمات: شامل

مقدمه

پیشینه درقالب تحقیقات انجام‌شدۀ مرتبط با موضوع (مقالات علمی و گزارش‌های چاپ‌شدۀ مرتبط) بررسی و نتایج و دستاوردهای این تحقیقات به‌طور خلاصه بیان می‌شود،

مبانی نظری که شامل تعاریف، مفاهیم و مباحث نظری مرتبط با موضوع، که در انجام پژوهش مورد استفاده قرار گرفته‌اند، باید در بخش مبانی نظری بیان شوند. مبانی نظری تحقیق در واقع پشتوانۀ تحلیلی مقاله را شکل می‌دهد و فرضیۀ مقاله به آن متکی است و نباید صرفاً شامل تعاریف و مفاهیم پایه‌ای باشد.

بیان مسئله یا ضرورت انجام پژوهش،

هدف(ها) از انجام پژوهش

پرسش(ها)/ فرضیه‌ها (در صورت لزوم)،

روش تحقیق در حقیقت همان مراحل و نحوه انجام پژوهش باید به‌طور کامل و با ذکر جزئیات در این بخش توضیح داده شود. به صورتی که پژوهشگران بعدی، در صورت نیاز، بتوانند از همان روش برای انجام پژوهش‌های مشابه یا تکمیل پژوهش فعلی استفاده کنند.

توجه کنید: همه بخش های مربوط به مقدمات باید  در یک بخش منسجم و بدون مشخص کردن عنوان ها قرار می‌گیرند.

بدنه اصلی: یافته‌های پژوهش، پاسخ به سؤالات پژوهشی / فرضیه ها در این بخش ارائه می‌شود.  این بخش باید  دارای زیر عنوان­ های مرتبط و منسجم  باشد

نتیجه‌گیری: در این بخش یافته‌های مقاله بررسی و دستیابی یا عدم دستیابی به اهداف پژوهش و دلایل رد یا اثبات فرضیه‌(ها) و ترکیب و پیوند یافته‌ها با پیشینه پژوهش بیان می‌شود. در انتها محدودیت ها و پیشنهادها بیان می شود؛ در نتیجه‌گیری، مقدمه، ارجاع و دلیل آورده نمی‌شود.

فهرست منابع: مشخصات کامل منابعی که در نگارش مقاله از آن‌ها استفاده شده است باید در انتهای مقاله ذکر شود. ارجاع به مقالات علمی منتشرشده در مجلات معتبر و منابع تحت پوشش پایگاه های استنادی معتبر نسبت به استفاده از کتاب و مقالات کنفرانس و مطالب برداشت‌شده از سایت‌های اینترنتی ارجحیت دارد. نحوۀ ارجاع‌دهی درونِ متن و دستورالعمل تنظیم منابع را می‌توانید در بخش روش ارجاع‌دهی و تنظیم منابع در منوی راهنمای نویسندگان ببینید.

پی‌نوشت‌ها: توضیحات اضافه بر متن، اعلام، علائم اختصاری، کوته‌نوشت‌ها و معادل لاتین به صورت پانویس در هر صفحه آورده می شود.

متعلقات متن: در صورتی که بدنۀ مقاله شامل متعلقاتی مانند جدول، نمودار، تصویر و نقشه باشد، برای تنظیم این موارد لطفاً به دستورالعمل زیر توجه نمایید:

* جداول:

-   جدول باید دارای ردیف و ستون باشد و هر ردیف و هر ستون آن شاخص (یا عنوان) مستقل داشته باشد؛ ردیف‌ها و ستون‌های جدول باید به هم مربوط باشند و از برهم‌کنش و مقایسۀ ردیف و ستون نتیجه‌ای منطقی حاصل شود.

-   جدول‌ها حتماً شماره، شرح و مأخذ داشته باشند و پس از ارجاع در متن مقاله در جای مناسب قرار بگیرند.

-   در متن با ذکر شماره به همۀ جداول ارجاع داده شود.

* تصاویر:

-   تصاویر، نمودارها و نقشه‌ها همگی با عنوان «تصویر» و پس از ارجاع در متن در محل مناسب قرار بگیرند.

-   در متن با ذکر شماره به همۀ تصاویر ارجاع داده شود.

-   تصاویر مربوط به مقاله باید مستند (همراه با ذکر کامل مأخذ)، غیر تزئینی و از ارکان مقاله باشد.

-   در کنار محورهای نمودارها حتماً واحد یا توضیح مربوط مشخص شود.

-   تصاویر نباید از منابع غیر معتبر مانند وبلاگ یا سایت‌های غیرعلمی گرفته شده باشد.

* نکات ضروری:

- یک‌دستی در زبان و روان و خوانا بودن مقاله، دقت در استفاده از منابع و ارجاع‌دهی صحیح،

-یک‌دست بودن روش ذکر تاریخ‌ها در سراسر مقاله (بدین معنی که همۀ تاریخ‌ها هجری شمسی یا هجری قمری یا میلادی باشند)

-دوره‌های تاریخی را حتما از چپ به راست بنویسید.  مثال: 1310-1250ق همچنین شماره صفحات منبع را در ارجاع دهی حتما از چپ به راست و کامل بنویسید. مثال: 1158-1154.

-استفاده ازعلائم اختصاری ق (قمری)، ش (شمسی)، م (میلادی) بدون نقطه می­باشد. مثال: 1346ش

- استفادۀ به‌جا و متناسب از تصویر، نمودار و جدول برای روشن‌تر شدن موضوع

-برای نوشتن کسره اضافه روی های غیر ملفوظ (ه) طبق نظر فرهنگستان از همزه (ء) استفاده کنید مثال: خانۀ بزرگ.

-مقالات بایستی در قالب فایل world در سامانه بارگذاری شون

چکیده مبسوط مقاله

       نویسندگان مقالات فارسی لازم است منتج از مقاله خود، چکیده مبسوط مقاله را نیز استخراج نمایند. در چکیده مبسوط حداکثر یک عدد جدول و یا نمودار می‌تواند قرار داشته باشد. چکیده مبسوط شامل 6 بخش است: چکیده 150 واژه ای (Abstarct)، نکات برجسته (Highlights) بین سه تا 5 جمله(توضیح در پایین)؛ مقدمه (Introduction روش مطالعه (Methods بحث و یافته ها (Results)، و نتیجه گیری (Conclusion). تعداد کل کلمات موجود در چکیده مبسوط به استثنای کلید واژه ها، منابع و نمودار و جدول نباید از 1000 کلمه تجاوز کند. منابع ذکر شده در چکیده مبسوط در انتهای مقاله بر اساس دستور العمل نشریه آورده شوند.

توضیح درباره هایلایتس(Highlights):

     هایلایت یا همان «نکات برجسته مقاله» یکی از مهمترین بخش های مقاله در چکیده های لاتین است. هدف از جملات هایلایتس، نوشتن بسیار مختصر «نتایج ارزنده پژوهش» در قالب عبارت‌های یک خطی با تعداد محدود کلمات است. نویسندگان باید عبارتهای کلیدی و مهم پژوهش خود را، در قالب چند جمله کلیدی در این بخش بیاورند. تعداد نکات برجسته حداقل 3 و حداکثر 5 جمله است که از طریق این جملات می بایست به نتایج کلیدی و اساسی تحقیق اشاره شود.  (نمونه فرم چکیده مبسوط)

 

3-تدوین و نگارش مقاله: 

 فونت­ها: مقاله‌ها تایپ‌شده و حداکثر 8000 و حداقل 6000 واژه با فونت B Mitra 13 برای مطالب فارسی و فونت 12Times New Roman  برای مطالب انگلیسی ارائه شوند.

نگارش: نگارش متن مقاله براساس دستور خط فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی صورت گیرد. همچنین کلیه نیم ­فاصله­ ها در متن اعمال گردد.

پانویس‌ها: توضیح‌ها و برابرنهاده‌های انگلیسی اصطلاح‌ها در زیر هر صفحه و به صورت مستقل از شماره یک آغاز و با فونت شماره 10 و فونت B Miraارائه می‌شود. پانویس های لاتین با فونت Times New Roman 9 ارائه شوند.

 جدول‌ها و تصاویر: به تمامی جدول‌ها، تصاویر، فرمول‌ها و پیوست‌ها باید در متن اصلی با ذکر شماره آن­ها اشاره شود. مطالب فارسی جدول‌ها با فونت b mitra10 و انگلیسی با فونت 9 Times New Roman ارائه شوند.

 ارجاعات: استنادها باید به شیوه APA و درون‌متنی ارائه شود (نگاه کنید به شیوه ارجاع‌های درون‌متنی).

 مآخذ: منابعی که در متن مقاله مورد استفاده قرار گرفته و به آن استناد شده باشد به‌صورت الفبایی و به‌ترتیب فارسی و لاتینی در انتهای مقاله درج می‌گردد (نگاه کنید به راهنمای نگارش مقاله در بخش راهنمای نویسندگان).

4-راهنمای ارجاع‌دهی و تنظیم منابع

 شیوه ارجاع درون‌متنی (روش ارجاع به منابع به‌شیوه APA)

  1.  کتاب: نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار اثر: شماره جلد/ ص یا صص شماره صفحه یا صفحات. مثال: (اکبری، 1388: 2/198) (اکبری، 1388: 2/200-190) (اکبری، 1388: 2/ 199-198). در صورت وجود چند اثر از یک نویسنده با تاریخ انتشار مشترک با حروف الفبا مشخص گردد. مثال (اکبری الف، 1388: 120). در صورتکه که کتاب دارای دو نویسنده باشد (اکبری و رضایی، 1369: 199) و در صورتی که کتاب دارای بیش از دو نویسنده باشد، تنها نام نویسنده اول و کلمه همکاران در ادامه ذکر می گردد (اکبری و همکاران، 1388: 45)
  2.  مقاله: نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار: ص یا صص شماره صفحه یا صفحات. مثال: (حسین­زاده، 1390: 19).
  3.  پایان‌نامه: نام خانوادگی دانشجو، سال دفاع: ص یا صص شماره صفحه یا صفحات. مثال: (قربان­ نژاد، 1389: 22)
  4.  نسخه خطی: نام نسخه خطی، سال انتشار: شماره برگ. مثال: (ظفرنامه: 880: 123).
  5. اسناد: سرواژه پایگاه آرشیوی مندرج در پایین همین صفحه، شماره سند: شماره صفحه. (ساکما: سازمان اسناد و کتابخانة ملی ایران. مارجا: مرکز اسناد ریاست جمهوری اسلامی ایران. کِمام: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی. مَراسان: مرکز اسناد انقلاب اسلامی. اِستادوخ: اداره اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه. مُتما: موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران. ساکماق: سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی).
  6. روزنامه: (در صورتی که منبع مورد استفاده مقاله است به شیوة مقاله ارجاع داده شود و اگر خبر یا مطلب دیگری است به صورت (نام روزنامه، شماره روزنامه(تاریخ): ص یا صص شماره صفحه یا صفحات).

*اگر از منبعی بلافاصله استفاده گردید، کلمه همان در ارجاع قرار گرفته و تنها شماره جلد و صفحه ذکر می گردد. مثال در ارجاع اول (اکبری، 1388: 2/198). در ارجاع بلافاصله (همان: 2/200).

* اگر یک نفر در یک سال چند کتاب یا مقاله داشته باشد باید با حروف ابجد، منبع‌ها از هم تفکیک شوند تا در ارجاع دهی اشتباهی صورت نگیرد. همچنین اگر دو نفر با نام خانوادگی یکسان در یک سال کتاب نوشته باشند موقع ارجاع دهی درون متن باید نام کوچک اشخاص اضافه شود.

 فهرست منابع

  1. مقاله: نام خانوادگی، نام نویسنده. (تاریخ انتشار). «عنوان مقاله». (نام و نام خانوادگی مترجم)، نام نشریه (به‌صورت بولد و ایتالیک). سال یا دورة انتشار (شماره نشریه)، شماره صفحات مقاله به عنوان مثال: 28-14. (همین ترتیب در مورد مقالات لاتین نیز رعایت گردد). در مقالات با دو نویسنده و بیشتر به مانند ارجاع ­دهی در کتاب­ها عمل گردد. مثال: قیصری، ابراهیم. (1363). «فرهنگ­ واره القاب و عناوین بزرگان و مشایخ صوفیه». جستارهای ادبی، سال ششم، (شماره 65)، 154-113.
  2. ‌کتاب: نام خانوادگی، نام نویسنده‌. (تاریخ انتشار). نام کتاب (به‌صورت بولد و ایتالیک). (شماره جلد به‌عنوان مثال ج1). (نام و نام خانوادگی مترجم، مصحح یا کوششگر، ذکر واژه مترجم، مصحح یا کوششگر). محل انتشار: نام ناشر. (همین ترتیب در مورد کتب لاتین نیز رعایت ‌گردد). مثال: راغب­ اصفهانى، حسین­ بن ­محمد. (1374). مفردات ­الفاظ ­قرآن. ج1. ترجمه غلامرضا خسروى، تهران: مرتضوی.
  3. کتاب با دو نویسنده: نام خانوادگی نویسنده اول، نام نویسنده اول، و نام و نام خانوادگی نویسندۀ دوم. (تاریخ انتشار). نام کتاب (به‌صورت بولد و ایتالیک). (شماره جلد به‌عنوان مثال ج1). (نام و نام خانوادگی مترجم، مصحح یا کوششگر، ذکر واژه مترجم، مصحح یا کوششگر). محل انتشار: نام ناشر. (همین ترتیب در مورد کتب لاتین نیز رعایت ‌گردد). مثال: جم، رضا، و زهرا روزبه. (1381). مفاهیم کتابخانۀ دیجیتالی. تهران: صدف.
  4. کتاب با بیش از یک نویسنده: در استناد به کتابهایی که بین دو تا پنج نویسنده هستند نام خانوادگی نویسندة اول، نام نویسنده اول و همکاران. (تاریخ انتشار). نام کتاب (به‌صورت بولد و ایتالیک). (شماره جلد به‌عنوان مثال ج1). (نام و نام خانوادگی مترجم، مصحح یا کوششگر، ذکر واژة مترجم، مصحح یا کوششگر). محل انتشار: نام ناشر. (همین ترتیب در مورد کتب لاتین نیز رعایت ‌گردد).
  5. استناد به مقاله کنفرانس: نام خانوادگی، نام نویسنده. (تاریخ انتشار). «عنوان مقاله». عنوان کنفرانس (به‌صورت بولد و ایتالیک). محل برگزاری، شمارة صفحات مقاله. (همین ترتیب در مورد مقالات لاتین نیز رعایت گردد). در مقالات با دو نویسنده و بیشتر به مانند ارجاع­دهی در کتاب­ها عمل گردد.
  6.  مجموعه مقالات: نام خانوادگی، نام نویسنده. (تاریخ انتشار). «عنوان مقاله» در (عنوان مجموعه مقاله به‌صورت بولد و ایتالیک). (نام و نام خانوادگی کوششگر). محل نشر: ناشر. در مقالات با دو نویسنده و بیشتر به مانند ارجاع­دهی در کتاب­ها عمل گردد.
  7. اسناد: نام کامل پایگاه آرشیوی. (سرواژة پایگاه آرشیوی)، شمارة اسناد(ترتیب ریاضی شمارة اسناد رعایت شود).
  8. نسخه خطی: عنوان نسخه خطی. (به صورت بولد). نام  محل نگهداری نسخه خطی، شماره بازیابی.
  9. روزنامه: عنوان روزنامه به صورت بولد و ایتالیک، شماره مسلسل روزنامه، (تاریخ روزنامه).
  10. پایان‌نامه: نام خانوادگی، نام نویسنده. (تاریخ انتشار). «عنوان پایان‌نامه»، (مقطع پایان‌نامه و رشته تحصیلی)، نام دانشگاه، نام دانشکده.

 تذکرات:

  1.  اگر یک نفر در یک سال چند کتاب یا مقاله داشته باشد باید با حروف ابجد، منبع‌ها از هم تفکیک شوند تا در ارجاع دهی اشتباهی صورت نگیرد. همچنین اگر دو نفر با نام خانوادگی یکسان در یک سال کتاب نوشته باشند موقع ارجاع دهی درون متن باید نام کوچک اشخاص اضافه شود.
  2.  دوره‌های تاریخی را حتما از چپ به راست بنویسید.  مثال: 1310-1250ق همچنین شماره صفحات منبع را در ارجاع دهی حتما از چپ به راست و کامل بنویسید. مثال: 1158-1154.
  3.  استفاده ازعلائم اختصاری ق (قمری)، ش (شمسی)، م (میلادی) بدون نقطه می­باشد. مثال: 1346ش
  4.  برای نوشتن کسره اضافه روی های غیر ملفوظ (ه) طبق نظر فرهنگستان از همزه (ء) استفاده کنید مثال: خانۀ بزرگ.
  5.  مقالات بایستی در قالب فایل word در سامانه بارگذاری شوند.

5-فرم ها :

 

                                 اطلاعات تماس

آدرس الکترونیکی

http://jgk.imamreza.ac.ir

پست الکترونیک

jg.khorasan@gmail.com

khorasan@imamreza.ac.ir

jgk.edc@imamreza.ac.ir

دفتر نشریه

(داخلی 1515) 38041- 051 

نمابر

38426038- 051